megoszt

Fix, rögzített fogsor

 • Mit jelent a fix, rögzített műfogsor?

  A fix, rögzített fogsor egy olyan kivehető műfogsor, melyet implantátumokkal rögzítünk, hogy a lehető legstabilabb legyen, és ne mozdulhasson el.

  A fogsort általában alul két - felül 4 implantátummal rögzítjük. Ezekhez kapcsolódik a fogsor patentszerűen. A fogsort nem kell mindig kivenni, csak a tisztítások alkalmával.

 • Mi a különbség a normál és a fix, rögzített fogsor között?

  A normál műfogsort a természetes vákuum, tapadás tartja a helyén, mint egy tapadókorongot. A rögzített fogsort implantátumokkal biztosítjuk, rögzítjük az állcsonthoz.

 • Mik az előnyei a fix, rögzített fogsornak?

  Az implantátummal rögzített fogsor egyik legnagyobb előnye, hogy patkó alakú és nincs szájpadlás része, ami kényelmesebb, javítja az ízlelést és könnyebb megszokni.

  Továbbá az implantátumok garantálják, hogy a fogsor ne mozdulhasson ki, így elkerülhetők a kellemetlen helyzetek, magabiztossá teszik az étkezést és a mosolyokat.

 • Kinek lehet implantátumokkal rögzített fogsora?

  Az implantátumokat az állcsontba ültetjük, ezért fontos a csont állapota és mennyisége a kezelés szempontjából. Szerencsére 98%-ban meg tudjuk oldani, hogy az implantátumok stabilan illeszthetők legyenek.

 • Mennyibe kerül a fix, implantátummal rögzített fogsor?

  Általában az alsó fogsor esetében 2 db – a felső fogsor esetében pedig 4 db implantátum szükséges.

  Kérje személyes konzultációnkat és elkészítjük javaslatunkat és árajánlatunkat. Ez semmilyen kötelezettséggel nem ját az Ön részéről.

  < Itt kérheti javaslatunkat >

 • Honnan tudom, hogy a jelenlegi fogsorom nem illeszkedik jól?

  Vannak nyilvánvaló tünetek, kellemetlen érzés az arcon és az ínyen, vagy ha a fogsor elmozdul beszéd vagy étkezés során.

  Ha az íny fáj, feltöri a fogsor, vagy fekélyek jelentkeznek. Sok esetben nem is sejtik, hogy a gyomorpanaszok hátterében a nem megfelelő fogsor is állhat.  A rosszul illeszkedő fogsorral az élelmiszereket nem tudja megfelelően megrágni, ami hasfájást, puffadást, emésztési zavarokat okozhat.

 • Mini implantátumot használnak a fogsor rögzítéséhez?

  A fogsorok rögzítéséhez nem alkalmazunk divatos mini implantátumokat (tű implantátumokat), mivel azok tartóssága és szakmai elfogadhatósága megkérdőjelezhető.

  A fix, rögzített fogsorok stabilitásához, teljes értékű AlphaBio NEO implantátumokat ültetünk be, melyek valóban hosszú távú, teljes értékű megoldást nyújtanak.

 • Hogyan történik a genetikai vizsgálat elvégzése?

  A teszt elvégzéséhez csupán egy, a nyálkahártyáról steril pálcikával vett minta szükséges, melyet a laboratóriumnak elküldünk elemzésre. A mintavétel fájdalommentes és csak néhány másodpercet vesz igénybe. Jelentősége viszont annál komolyabb: azoknál a pácienseknél, akiknél magas rizikójú genetikai variációt mutat a teszt, egyénre szabott szájhigiénés tervet állítunk fel, hogy lehetőség szerint megakadályozzuk a fogágybetegség/implantátum körüli gyulladás kialakulását. Meglévő gyulladás esetén a kiváltó okra deríthetünk fényt, implantáció (fogbeültetés) előtt álló pácienseknél pedig a komplex rizikóanalízisben lehet segítségünkre.