megoszt

Implantátumok és szájsebészeti kezelések

 • Hogyan képzeljem el a fogászati implantátumot?

  Az implantátum az egyik legmodernebb fogászati fogpótlási megoldás. Az implantátum egy titániumból készült csavar, amit a fog helyett beültetünk az álkapocsba, mintha csak egy foggyökér lenne.

  Erre kerül rá egy implantátum fej és arra a fogpótlás, korona. Ezzel a megoldás egy vagy több fogat is megtarthat, pótolhat. Előnye, hogy ha csak egy hiány pótlására van szükség, akkor az nem érinti a mellette lévő fogakat, azokat nem kell lecsiszolni, mint a hagyományos pótlások esetében.

  Az is elképzelhető, hogy néhány implantátum tart egy komplett, több tagból álló hidat vagy fogsort, ami egyszerre több fog pótlását oldja meg.

  Tudta? Az implantátum behelyezésével azonnal leáll az álkapocs csont sorvadási folyamata, tehát az implantátum megelőzi az arc korai öregedését is.

 • Mennyibe kerül egy fogászati implantátum?

  Nálunk kedvező árakkal találkozhat, amire árgaranciát vállalunk!
  < Jelentkezzen be most konzultációra és kérje árajánlatunkat! >

 • Milyen a sikerességi arány az implantátumok esetében?

  Világszinten 90-95%-ra tehető a sikeresség. Az általunk alkalmazott magas minőséget képviselő Nobel csoporthoz tartozó AlphaBio NEO implantátumok esetében a sikerességi arány nagyon magas, 99,8%.

 • Fájdalmas a fogászati implantátum behelyezése?

  Olyan korszerű eszközök és érzéstelenítés áll a rendelkezésünkre, hogy a kezelések egyáltalán nem lesznek kellemetlenek. Az érzéstelenítő beadása előtt egy speciális zselét használunk, úgyhogy még azt sem fogja érezni.

  A helyi érzéstelenítést lidocain helyett, sokkal modernebb articain hatóanyag tartalmú Ultracain Forte nevű gyógyszerrel végezzük. Ennek nagy előnye, hogy gyorsabban hat, nagyon erős a fájdalomcsillapító hatása, és a minimális hatóideje 75 perc.

  Az implantátum behelyezése teljesen fájdalommentes. A kezelést követően lehet enyhe kellemetlenség, duzzanat, de ez hamar elmúlik.

 • Ugyanúgy fogok tudni rágni az implantátumokkal, mint a természetes fogakkal?

  Teljes mértékben! Ez a legjobb dolog az implantátumokkal kapcsolatban, hogy úgy vagyunk képesek pótolni a fogakat, hogy azok olyanok lesznek, mint a sajátjai. Teljesen olyan az érzete, mintha az eredeti fogai lennének, csak az a különbség, hogy ezek nem romlanak el és nem fájnak :)

 • Milyen hamar kapom meg az új fogaimat?

  Fontos tudnia, hogy több klinikán kínálnak olyan megoldásokat, amelyek a friss implantátumra azonnal ráépíthetők, azonnal terhelhető fogpótlást ígérnek.

  Mi ezt - a gyógyulási, beépülési időszakot figyelmen kívül hagyó - beavatkozást nem javasoljuk.  Ez olyan, mint ha a törött, frissen gipszelt lábunkkal mennénk táncórára. Mi szakmailag azt tartjuk megalapozottnak, hogy a testnek időre van szüksége ahhoz, hogy az implantátum és a csont összeépüljön, mint ahogy a törött lábnak is időre van szüksége, hogy összeforrjon és biztonságosan viselje a terhelést.

  A kezelés ezért több lépésből áll, 2-3 látogatás szükséges. Először az implantátumok behelyezése történik meg és ezt követően 3-4 hónap múlva, a gyógyulási időszakot követően készítjük el a felépítményeket. Addig is ideiglenes pótlást készítünk Önnek, tehát nem marad fog nélkül.

 • A fogak pótlására mindig lehet implantátumot használni?

  Az implantátumok alkalmazásánál az az ideális, ha a jelölt jó általános szájhigiéniával, egészséges csontanyaggal és ínnyel rendelkezik.

  A legtöbb esetben azonban, ahogy az ember idősebb lesz, van valamilyen eltérés mind a csontozatban, mind az íny egészségével kapcsolatban. Ezeket szerencsére kezelni tudjuk és az esetek többségében alkalmassá tudjuk tenni a pácienseket az implantációs megoldásra.

  Fogorvos és radiológus munkatársunk elvégzi a szükséges vizsgálatokat és ez alapján meg tudjuk állapítani, hogy van-e olyan csontállomány, ami lehetővé teszi az implantációt. Ha nincs, akkor előfordulhat, hogy csontpótlást kell végeznünk és ezt követően kerülhet sor a fogbeültetésre.

 • Az implantátum biztonságos?

  Igen, az implantáció ma már nagyon fejlett, bevált technológia.

 • Mennyi ideig tart egy fogászati implantátum?

  Az implantátum a legmodernebb és egyik legtartósabb fogpótlási megoldás, melynek a klinikai kutatások alapján 20-25 év az élettartama.

  Természetesen, ahhoz, hogy a fogai egészségesek, és az implantátum megoldások tartósak legyenek, nagyon fontos a jó szájhigiénia és a rendszeres fogápolás, és ellenőrzés. A MindentMent-nél minden kontrollt (éves felülvizsgálatot) ingyenesen biztosítunk Önnek.

 • Van még néhány saját fogam – lehet nekem implantátumom?

  Igen. Az implantátumokkal tetszőleges számú fogat pótolhatunk – egy fogat, vagy akár a teljes fogsort is.

 • Ha vannak implantátumaim, nehezebben tisztíthatóak a fogaim?

  Az implantátumok esetében a fogak tisztítása nem nehezebb, mint más fogaknál, de a kevésbé elérhető helyeken elképzelhető, hogy más módszereket kell alkalmazni a tisztításhoz. Ezeket specialistáink megmutatják Önnek és megbeszéljük a teendőket.

 • Milyen mellékhatásai vannak az implantátum behelyezésének?

  A kezelést követően néhány napig duzzanat és fájdalom jelentkezhet, de ez hamar el is múlik. A műtétet követően antibiotikumot és fájdalomcsillapítót adunk, így ez a kis kellemetlenség könnyen áthidalható.

 • Mi történik, ha az implantátum nem épül be, kilazul?

  Ilyen nagyon ritkán fordul elő, de ha az implantátum meglazul, könnyen el lehet távolítani és hamar meggyógyul a csont. Ezt követően lehet másik implantátumot alkalmazni.

 • Implantátumok beültetését követően ez első alkalommal fogak nélkül megyek haza?

  Nem. Az implantátumok beültetését követően ideiglenes fogpótlást készítünk Önnek.

 • Implantátumok esetében lehet fogsort használni, amíg nincs kész a fogpótlásom?

  Igen, fogsort lehet viselni mindvégig.

 • Hány fogat kell pótolni teljes foghiány esetében?

  Egy fogíven általában 12 vagy 14 fogat szoktunk pótolni. A bölcsességfogakat nem kell pótolni.

 • Mikor lehet megcsinálni a sinuslift és a csontpótlási eljárást?

  Ha szükség van rá, akkor el lehet végezni ugyanakkor, amikor az implantátumokat is behelyezzük.

 • Milyen típusú csontpótló anyagot használnak és milyen a beépülése ennek?

  Az alkalmazott csontpótló anyagok szintetikusak vagy állati eredetűek. Saját csontanyagot is alkalmazunk, de csak ami a beültetés közben keletkezik – ezt keverjük a szintetikus anyaggal.

  Csak saját csontos pótláshoz kórházi körülmények szükségesek. A csontpótló műtétek sikeressége: 99,8%.

 • Várni kell az implantációval a csontpótlást követően?

  Az esetek többségében a csontpótlással egy időben behelyezhetőek az implantátumok is, de nem mindig.

 • Meddig tart az implantátum kezelés? Mennyi ideig tart a teljes eljárás?

  Fontos tudnia, hogy több klinikán kínálnak olyan megoldásokat, amelyek a friss implantátumra azonnal ráépíthetők, azonnal terhelhető fogpótlást ígérnek.

  Mi ezt - a gyógyulási, beépülési időszakot figyelmen kívül hagyó - beavatkozást nem javasoljuk.  Ez olyan, mint ha a törött, frissen gipszelt lábunkkal mennénk táncórára. Mi szakmailag azt tartjuk megalapozottnak, hogy a testnek időre van szüksége ahhoz, hogy az implantátum és a csont összeépüljön, mint ahogy a törött lábnak is időre van szüksége, hogy összeforrjon és biztonságosan viselje a terhelést.

  A kezelés ezért több lépésből áll, 2-3 látogatás szükséges. Először az implantátumok behelyezése történik meg és ezt követően 3-4 hónap múlva, a gyógyulási időszakot követően készítjük el a felépítményeket. Addig is ideiglenes pótlást készítünk Önnek, tehát nem marad fog nélkül. Tehát összesen mindennel együtt kb. 4 hónap lesz az időtartam.